Ujjlenyomat keksz teadélutánhoz

2021.04.01

Ezt a kis kekszet most készítettem el második alkalommal, Gergő egyik kedvence lett, mikor először sütöttem. Szuper gyorsan megvan, nagyon egyszerű, nagyon finom és tökéletes vendégváró lányos csacsogásokhoz! 


Hozzávalók: (Nekem itthon nincs mérlegem, szinte sosem főzök/sütök pontos adatokkal, általában mindent szemmértékre adok hozzá, így sajnos ezt a receptet is csak így tudom leírni.) 

250 g margarin 

Porcukor (kb. 1 csésze) 

Vanília aroma 

1 tojás sárgája 

Finomliszt (kb.  2 bögre) 

csipetnyi só 

A kedvenc lekvárod 


Elkészítés: A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral robotgép segítségével krémessé keverjük. Hozzáadjuk a csipetnyi sót és egy kiskanálnyi vanília aromát és a tojássárgáját. (Én tettem bele egy kis citromlevet is, hogy "friss" ízű legyen. de ez opcionális) Újra elkeverjük a robotgéppel. Ezután hozzá adjuk a lisztet, spatula segítségével elkeverjük. Kis golyókat formázunk a tésztából és tepsire rakjuk. A golyók közepébe az ujjunkat belenyomjuk (ha ragad, akkor az ujjunkat ellőtte lisztezzük be), majd a mélyedésbe teszünk egy kiskanállal a választott lekvárból. Én most különleges, rózsaszirom lekvárt használtam, amit a kedvenc termelői vegyesboltomban vettem (erről bővebben a "Zöld sarok" menüpontban olvashattok). A sütiket 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-15 percre. Miután kivesszük a sütőből, porcukorral megszórjuk, hagyjuk kihűlni és már tálalhatjuk is! 


Jó sütizést, jó csacsogást, küldjetek képet, ha elkészítettétek!:) 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el