Ujjlenyomat keksz teadélutánhoz

Ezt a kis kekszet most készítettem el második alkalommal, Gergő egyik kedvence lett, mikor először sütöttem. Szuper gyorsan megvan, nagyon egyszerű, nagyon finom és tökéletes vendégváró lányos csacsogásokhoz!

Hozzávalók: (Nekem itthon nincs mérlegem, szinte sosem főzök/sütök pontos adatokkal, általában mindent szemmértékre adok hozzá, így sajnos ezt a receptet is csak így tudom leírni.)
250 g margarin
Porcukor (kb. 1 csésze)
Vanília aroma
1 tojás sárgája
Finomliszt (kb. 2 bögre)
csipetnyi só
A kedvenc lekvárod
Elkészítés: A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral robotgép segítségével krémessé keverjük. Hozzáadjuk a csipetnyi sót és egy kiskanálnyi vanília aromát és a tojássárgáját. (Én tettem bele egy kis citromlevet is, hogy "friss" ízű legyen. de ez opcionális) Újra elkeverjük a robotgéppel. Ezután hozzá adjuk a lisztet, spatula segítségével elkeverjük. Kis golyókat formázunk a tésztából és tepsire rakjuk. A golyók közepébe az ujjunkat belenyomjuk (ha ragad, akkor az ujjunkat ellőtte lisztezzük be), majd a mélyedésbe teszünk egy kiskanállal a választott lekvárból. Én most különleges, rózsaszirom lekvárt használtam, amit a kedvenc termelői vegyesboltomban vettem (erről bővebben a "Zöld sarok" menüpontban olvashattok). A sütiket 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-15 percre. Miután kivesszük a sütőből, porcukorral megszórjuk, hagyjuk kihűlni és már tálalhatjuk is!
Jó sütizést, jó csacsogást, küldjetek képet, ha elkészítettétek!:)